För alla livsnjutare som gillar tuffa utmaningar. Vandra och paddla 30 km genom Smålands vackra natur och njut av lokalt producerad mat under vägen.

Upplev den småländska naturen med alla dess skiftningar. Resan börjar i vackra Röttle by tre km söder om Gränna. En genuin kulturhistorisk miljö med anor från 1200-talet och där bebyggelse från 1700- och 1800-talen fortfarande finns kvar.

Vi slår in på John Bauer-leden, uppkallad efter konstnären John Bauer som hämtade inspiration från skogarna i området. Det är lätt att förstå att naturen väckte John Bauers fantasi. Vandringen är full av naturupplevelser, trolska skogar, porlande åar, skimrande sjöar och röda stugor med vita knutar.

I det lilla samhället Bunn byts vandring mot paddling. Bunnsjöarna är kända för sina vackra kanaler som passar utmärkt för paddling och från vattnet upplevs naturen i ett nytt perspektiv. Vi kommer ut i Ören, den tredje sjön i vår resa, framme i Örserum drar vi upp våra kanoter vid Smålandsgården. Här äter vi sedan kvällens lokalproducerade middag. För dem som vill, och orkar, efter dagens äventyr finns badtunna och bastu.

Detta ingår

  • 15 km vandring och 15 km paddling med guide
  • En lokal smakupplevelse med flera rätter inkl. alkoholfria dryck som serveras på olika stopp längs vägen
  • Bastufotte på kvällen
  • Start kl 7:30 med frukost
  • Slut kl 20:00 med middag & bastuflotte
  • Samling vid Smålandsgården i Örserum och transport till Röttle by

Övernattning Fr - Sö på Smålandsgården kan läggas till.

Intressanmälan